Vihreitä näkökulmia eduskuntakeskusteluun

Tänä keväänä olemme koko ryhmä tarkkailleet täysistunnossa tärkeitä keskusteluaiheita, joissa meillä on oma näkökulma. Tällä tavalla onnistuimme kiinnittämään huomiota passien sormenjälkitunnisteiden tietosuojapulmiin. Tasa-arvolain uudistuksessa julkitoimme tyytymättömyytemme mm. siihen, että laki ei koske sukupuolista häirintää peruskouluissa. Koe-eläinlain osalta evästimme valiokuntia varmistamaan eläinsuojeluasiantuntemuksen perustettavassa koe-eläinlautakunnassa. [:]

Välikysymyksiä on tehty kaksi. Vaikka hallitus ei tälläkään kertaa kaatunut, keskustelut toivottavasti veivät asioita eteenpäin. Vasemmistoliiton köyhyysvälikysymys toi taas esiin köyhyyden monikasvoisuuden ja tarpeen eri viranomaisten yhteistyöhön.

Kristillisdemokraattien nuoret taas sysäsivät liikkeeseen kehitysyhteistyörahoituksen riittämättömyydestä välikysymyksen, johon koko opposition perussuomalaisia lukuunottamatta yhtyi. Tämä oli ilahduttavaa yhteistyötä, jossa myös moni hallitusta edustava edustaja oli hengessä mukana. Iso merkitys oli koko talven jatkuneella kansalaisjärjestöjen kampanjoinnilla “0,7 prosentin” puolesta. KEPA jakoi kaikille kakun, josta 99,3 % oli jäljellä, kysyen, eikö se riitä?

Omat valtiopäivätoimeni ovat koskeneet tarvetta kouluttaa oikeustulkkeja, ulkomaalaisten karkoituksen estämistä Supon salaisten lausuntojen perusteella ja Suomen häilyvää linjaa kansainvälisen valaanpyyntökiellon kumoamisessa.

Facebook
Twitter
WhatsApp