Vanhakantaista kunnallispolitiikkaa Kiskossa

///Salon Seudun Sanomat

Kuntalaisten osallistumismahdollisuuksien tärkeys on noussut näyttävästi esiin Kaukurin kyläkoulun lakkautusprosessissa. Kyläkoulua puolustavat vanhemmat sekä Kaukurin-Aijalan kylien aktiiviset asukkaat ovat yrittäneet vaikuttaa asiaan. Näyttää kuitenkin siltä, että jähmeästi reagoiva luottamushenkilöhallinto ei ole heitä osannut tai halunnut kuunnella.[:]

Kansalaisyhteiskunta ei toimi näin. Avoimuus hallinnossa ja päätöksenteossa sekä kuntalaisten aito kuuleminen ovat tämän päivän toimintamuotoja. Sanelupolitiikan aika on ohi, sillä ihmiset eivät yksinkertaisesti enää tyydy huonoihin päätöksiin.

Kaukurin tapauksessa vanhempien ratkaisu siirtää lapset lakkautetusta koulusta naapurikunnan kyläkouluun on erittäin merkittävä mielenilmaus. Kunnan luottamushenkilöt eivät voi vain kohotella olkiaan, kun sen asukkaiden on siirryttävä naapurikuntiin saadakseen mieleisiään palveluita.

Ennen kuin kunnan viimeisen kyläkoulun kohtalosta päätetään, olisi viisasta harkita ehdotusta Kiskon koulutoimelle laadittavasta strategiasta. Negatiivisenkin päätöksen hyväksyminen on kuntalaisille helpompaa, jos he voivat olla varmoja päätöksen todellisista perusteista.

Heidi Hautala
Vapaa-ajanasukas Aijalasta
kansanedustaja (vihr.)

Facebook
Twitter
WhatsApp