Metso kuunteli kritiikkiä – ja perui osingot

Metso on juuri tiedottanut peruvansa ylimääräiset osingot ja ylimääräisen yhtiökokouksensa. Olen erittäin tyytyväinen siitä, että yhtiön hallitus reagoi nopeasti julkiseen kritiikkiin. Samaan aikaan kun yhtiö valmistautuu irtisanomaan jopa 650 työntekijää Suomesta, se aikoi palkita omistajia konsernin globaalista menestyksestä.

[:]Heti kun sain tiedon päätöksistä, totesin julkisesti, että ylimääräinen osingonjako ja mittavat henkilöstöön kohdistuvat säästötoimet eivät sovi yhteen. Totesin myös, että on todella kiinnostava kuulla, miten yhtiö aikoo perustella ehdotuksensa ylimääräiselle yhtiökokoukselle. Tähän arvosteluun ovat laajasti yhtyneet mm. eri puolueiden edustajat sekä ay-liike.

Metson hallituksen päätös osoittaa, että yritykset kuuntelevat yhteiskunnallista keskustelua koko ajan herkemmällä korvalla ja ymmärtävät, että yritykset eivät voi elää omassa eristetyssä maailmassaan. Samalla päätös on tervetullut osoitus siitä, että myös julkiset kannanotot voivat ohjata yritysten toimintaa toivottuun suuntaan.

Irtisanomisten ikävyyttä osinkojen peruminen ei tietenkään vähennä. Metson yt:n neuvottelujen kohteena olevien työntekijöiden ja heidän perheittensä kannalta tilanne on edelleen todella valitettava. Nyt on tärkeää huolehtia siitä, että työntekijöitä, heidän perheitään ja rakennemuutospaikkakuntia tuetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

(Teksti on julkaistu Vihreässä blogissa 20.9.2012.)

Facebook
Twitter
WhatsApp