Luomupäivät kokoavat jälleen alan toimijat

Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään nyt toista kertaa. Tällä kertaa tilaisuus on Mikkelissä 30.-31. tammikuuta 2007. Koko luomuelintarvikeketjun kokoava tapahtuma houkuttelee paikalle alalla toimivia ja siitä kiinnostuneita oppimaan uutta, pohtimaan tulevaa, tapaamaan toisiaan ja herkuttelemaan savolaisella luomuruualla.

Monipuolinen sisältö

Ohjelman näkökulma on kuluttaja ja markkinat. Luomumarkkinoiden strategiatyön tähän astisen työn tulokset ja jatkosuunnitelmat on yksi päivän pääaiheista. Markkinoiden kehittämisen strategiaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala kannustaa jatkamaan työtä tulevaisuuden kehittämiseksi. “Kansainvälisenkin kehityksen näkökulmasta luomulla on Suomessa erittäin lupaavat näkymät, kunhan koko ketju pellolta pöytään saadaan toimimaan. Kuluttajaa on ajateltu tähän asti aivan liian vähän, olipa kyse suurkeittiöstä, vähittäiskaupasta tai viennistä. On hienoa, että kaikki tahot saatu ponnistelemaan yhteisen strategian synnyttämiseksi. Tavoitteet on kirkastettu. Nyt alkaa vaihe, jossa pohditaan, kuinka ne toteutetaan.”
Kansainväliset esimerkit tuovat näkökulmaa luomubisnekseen kauempaa. Yhteistyön voimaa ja tekemisen mahdollisuuksia tuodaan esille pk-yrityksille ja kansainvälisestä kaupasta kiinnostuneille. Ammattikeittiöiden merkitys kasvaa ruokahuollon toteuttajana, luomutoimijoiden erilaisia mahdollisuuksia käsitellään niin julkisen kuin yksityisen sektorin osalta.
Käsiteltävät aiheet on jaettu kolmeen eri tilaisuuteen: tiistaina 30.1. on seminaari alan uusista tuulista ja illalla juhlabuffet, jossa julkistetaan Vuoden Luomutuote sekä jaetaan uusimmat Portaat Luomuun -diplomit. Keskiviikkona 31.1. kokoontuu työryhmiä pohtimaan oman erityisalansa haasteita. Työryhmien teemoina ovat ammattikeittiömarkkinat, tuotekehitys ja tutkimus.

Tekemisen meininkiä

Koko luomuelintarvikeketjun kokoava päivä antaa eväitä tuottajista, jalostajista, kauppiaista, ravintoloitsijoista ja tutkijoista sekä näiden eri sidosryhmien edustajista koostuvalle yleisölle. Eri alan edustajia kokoavat työryhmät kehittävät työtä koko arvoketjun pituudelta. Vastaavaa konkreettista verkostoitumisen mahdollisuutta ei ennen luomupäiviä alalla ollut. Yhteiseksi foorumiksi luotu tapahtuma on suunniteltu toistaa vuosittain. Viime vuonna Helsinkiin kokoontui 200 alalla toimivaa, tänä vuonna osallistujia odotetaan saman verran. Ensi vuonna ollaan läntisessä Suomessa, toivottavasti yhä suuremmalla joukolla.

Tapahtuma järjestetään usean organisaation yhteistyönä. Järjestäjiä ovat Maatalouden Tutkimuskeskus, Ruoka-Suomi -teemaryhmä, Ekoneum, Portaat Luomuun -hanke, Luomukeittiökeskus, Luomuliitto ja Finfood Luomu. Tämän vuoden järjestelyistä vastaa Ekoneum, joka on Mikkelissä omalla maaperällään.

Tule mukaan!
Lisätietoja:
Sari Mäkinen-Hankamäki, Ekoneum, puh. 044 355 6293
Minna Kantén, Finfood Luomu, puh. 040 543 0603

Facebook
Twitter
WhatsApp