Suomen feministinen aloite julkaistiin poliittisten nuorisojärjestöjen aloitteesta 31.1.2007. Feministinen aloite tarkoittaa sitä, että sen takana olevilla kansanedustajilla, ministereillä ja muilla kärkipoliitikoilla on halu ajaa sukupuolten välistä tasa-arvoa entistä voimakkaammin ja julistautua feministeiksi julkisuudessa.
”Miesten ja naisten välinen epätasa-arvo näkyy kaikilla elämänalueilla myös politiikassa ja siksi on tärkeää edistää feminismiä eli tasa-arvoa. Feministipoliitikot puolueesta riippumatta painottavat vahvasti vanhemmuuden jakamista ja keskeisin keino tähän on vanhemmuuden kustannusten tasaaminen.” toteaa kansanedustaja, eduskunnan naisverkoston puheenjohtaja Heidi Hautala.
“Tasa-arvo on toteutunut vasta kun naisia on johtavissa asemissa nykyistä enemmän, esimerkiksi toimitusjohtajina”, kansanedustaja Christina Gestrin jatkaa.
Työn ja perheen yhteensovittamisen on oltava jokanaisen ja jokamiehen oikeus. Jotta työelämän tasa-arvo toteutuisi on tärkeää, että isät osallistuisivat tasavertaisesti lasten- ja kodinhoitoon, kansanedustaja ja Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Sari Sarkomaa painottaa.
”Miesten ja naisten välisen epätasa-arvon ilmentymä on myös parisuhdeväkivalta. Väkivaltaan liittyy edelleenkin häpeää ja muita asioita, jonka takia väkivallan uhriksi jäämisestä ei haluta kertoa julkisesti – ei edes viranomaiselle” kansanedustaja ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie nostaa esiin feminismin yhden tavoitteen.
”Kiintiöt on käypä keino murtaa toisen sukupuolen yliedustus vallankäytön eri elimissä. Nyt jo miehetkin kiittävät ja kelpuuttavat kiintiöiden käytön – takaavathan juuri kiintiöt miehille jalansijaa myös tulevaisuudessa” toteaa Merja-Hannele Vuohelainen, Demarinaisten pääsihteeri.
Kampanja avattiin eduskunnan kansalaisinfossa 31.1.2007 klo 12.