Hautala osallistuu Oslossa Nobelin rauhanpalkintojuhlaan 10. joulukuuta

Hautala, Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja, sai kutsun Liu Xiaobon perheen toiveesta Hautalan ansioituneen ihmisoikeustyönsä johdosta. Perheen edustaja kiitti Hautalaa siitä, että hän ei ole työssään vaiennut Kiinan ihmisoikeustilanteesta Kiinan hallituksen painostuksesta huolimatta. Kutsussa painotetaan Hautalan tuen keskeistä merkitystä Xiaobon tapauksessa. Hautala on nostanut alivaliokunnassa Kiinan ihmisoikeustilanteen esille useita kertoja ja vaatinut viranomaisilta selvityksiä erinäisten vakavien ihmisoikeusloukkausten osalta. Hän on myös vaatinut EU:lta voimakkaampaa ihmisoikeuspolitiikkaa Kiina-suhteissa.[:]

Kiina on tuominnut Liu Xiaobon rauhanpalkinnon voimakkaasti ja painostanut muun muassa EU-maita jättäytymään pois palkintoseremoniasta. Kiinan viranomaiset ovat estämässä Liu Xiaoboa tai hänen perheensä pääsemistä vastaanottamaan palkintoa. Liuta edustaisi tässä tapauksessa hänelle tilaisuuteen asetettava tyhjä tuoli.

– Toivon edelleeen, että Kiina päästäisi Xiaobon vastaanottamaan palkintoaan, mutta valitetettavasti tämä ei taida olla mahdollista. Joka tapauksessa on tärkeää, että me muut kokoonnumme kunnioittamaan tuolloin Xiaobon työtä, kommentoi Hautala.

Facebook
Twitter
WhatsApp