Euroopan parlamentissa hyväksyttiin häirinnänvastainen suunnitelma

Häirinnänvastaisesta Me too -kampanjasta käyntiin lähtenyt häirintäkeskustelu on johtanut konkreettisen toimintasuunnitelman laatimiseen Euroopan parlamentissa. Parlamentin puhemiehistö hyväksyi eilen illalla etenemissuunnitelman jäsenten ja valtuutettujen avustajien, harjoittelijoiden tai muun henkilöstön välisissä konflikti- ja häirintätapauksissa toteutettavien ennaltaehkäisevien ja varhaisen vaiheen tukitoimien mukauttamiseksi.

Puhemiehistössä suunnitelmaa hyväksymässä ollut Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala kommentoi päätöstä:

”Suunnitelma on vihdoin askel oikeaan suuntaan. Se selkeyttää henkilöstön, avustajien ja harjoittelijoiden ohjeistusta siitä, minne ja kuinka ilmoittaa häirintätapauksista.”

”Suunnitelman etenemisestä raportoidaan puhemiehistölle kolmen kuukauden päästä, ja samalla sitä on mahdollisuus parantaa. On esimerkiksi epäloogista, että avustajien ja muun henkilöstön on käytävä pakollisessa, työpaikkakäytöstä koskevassa koulutuksessa, kun taas mepeille kyseinen koulutus järjestetään vain pyynnöstä.”

Euroopan parlamentissa on kiertänyt jo yli 130 000 allekirjoitusta kerännyt vetoomus, jossa vaaditaan loppua seksuaalisen häirinnälle. Vihreiden saksalaismeppi Terry Reintke luovutti vetoomuksen parlamentin puheenjohtaja Antonio Tajanille eilen.

Facebook
Twitter
WhatsApp