EU:n tuettava yhtenäisesti naisten oikeutta omaan kehoonsa

Vihreiden eurovaaliehdokkaat Heidi Hautala ja Elina Rantanen: EU:N TUETTAVA YHTENÄISESTI NAISTEN OIKEUTTA OMAAN KEHOONSA

Turussa EU:n kehitysyhteistyöstä keskustelleet Vihreiden eurovaaliehdokkaat Heidi Hautala ja Elina Rantanen haluavat EU:n edustavan yhtenäistä kantaa naisten lisääntymis- ja seksuaaliterveyden edistämisessä.[:]

– Parlamentti ei saa antaa periksi jäsenmaille, kuten Irlannille ja Puolalle, jotka estävät EU:n yhteistä esiintymistä esim. YK-kokouksissa. Niissä käydään jatkuvaa taistelua naisten oikeudesta päättää omasta kehostaan, toteaa Heidi Hautala.

– On todella valitettavaa, että jotkut EU-maat rikkovat unionin yhtenäisyyden liittoutuen Sudanin ja Vatikaanin kaltaisten valtioiden kanssa. Jopa Yhdysvallat on presidentti Obaman uuden hallinnon ansiosta palannut naisten oikeuksien puolustajien joukkoon, Hautala jatkaa.

– Naisten oikeus päättää omasta kehostaan on paitsi terveys-, myös ihmisoikeuskysymys. Naisten on voitava päättää itse lapsiluvustaan. Tämä lisää lasten mahdollisuuksia koulunkäyntiin ja on edellytys on kokonaisten yhteiskuntien kehitykselle ja naisten ja miesten tasa-arvon toteutumiselle, toteaa Elina Rantanen.

– EU:n on pidettävä naisten lisääntymis- ja seksuaaliterveyttä yhtenä kehityspolitiikkansa keskeisenä kysymyksenä, Rantanen jatkaa.

– Suomella ja muilla pohjoismailla on ollut johdonmukainen linja naisten lisääntymisterveysoikeuksien puolustajina. Äänestäjien on hyvä tietää, että tullessaan valituksi Euroopan parlamenttiin Timo Soini todennäköisesti liittyisi äärikonservatiivien riveihin vastustamaan naisten itsemääräämisoikeuttta, Heidi Hautala ja Elina Rantanen varoittavat.

Facebook
Twitter
WhatsApp