Biaudet, Jaakonsaari ja Hautala varoittavat kehitysyhteistyörahojen leikkauksista

Kansanedustaja Eva Biaudet, Euroopan parlamentin jäsen Liisa Jaakonsaari sekä Euroopan parlamentin jäsen ja entinen kehitysministeri Heidi Hautala varoittavat uutta hallitusta kehitysyhteistyömäärärahojen leikkausten seurauksista.

Suomi tunnetaan pitkäjänteisenä kehitysavun antajana ja kehityspolitiikan edelläkävijänä YK:ssa ja EU:ssa. Suomen painotukset, naisten aseman korostaminen, ihmisoikeuksien puolustaminen, rauhanvälitys ja kestävä kehitys, ovat oleellinen osa Suomen kansainvälistä profiilia.

Määrärahaleikkaukset merkitsisivät tappiota vaikutusvallalle, jota on lisännyt muun muassa se, että Suomi on noussut YK:n naisten ja tyttöjen oikeuksia edistävän UN Womenin suurimmaksi rahoittajaksi.  Suomen kehityspolitiikkaa on uudistettu ja sen tulokset kestävät hyvin kansainvälisen vertailun.

Suomalaisille täytyy olla selvää, että oma turvallisuutemme riippuu ratkaisevasti siitä, miten globaalit kriisit, ilmastonmuutos ja köyhyys kyetään voittamaan. Suomi tekee itselleen karhunpalveluksen, jos se viestittää määrärahaleikkauksilla, etteivät globaalit ongelmat koske meitä. Leikkaukset tehtäisiin vieläpä hetkellä, jolloin YK:ssa valmistaudutaan päättämään uusista kestävän kehityksen tavoitteista. Ensimmäisiä tilanteita, joissa hallitus joutuu perustelemaan valintojaan, on kansainvälinen kehitysrahoituskonferenssi Addis Abebassa heinäkuussa.

Eva Biaudet (rkp), Liisa Jaakonsaari (sdp), Heidi Hautala (vihr.)

Facebook
Twitter
WhatsApp