Hautala kampanjoi Ruotsissa EU-myönteisen vihreän ehdokkaan puolesta

Kansanedustaja, Euroopan parlamentin entinen jäsen Heidi Hautala (vihr.) matkustaa tänään Tukholmaan tukemaan Miljöpartietin ehdokkaan Paulo Silvan henkilökampanjaa. Silva on yksi harvoista ruotsalaisista vihreistä ehdokkaista, joka ei kannata Ruotsin eroa EU:sta. Henkilöäänet voivat nostaa hänet toiselle listan kärkipaikoista ja siten todennäköisesti Euroopan parlamenttiin.

– Olen iloinen voidessani tunnustaa väriä Ruotsissa. Teen sen antamalla tukeni ehdokkaalle, jonka mielestä myös Ruotsin on syytä olla mukana tekemässä EU:ta demokraattisemmaksi, solidaarisemmaksi ja vihreämmäksi. Toivon, että ruotsalaiset vihreiden kannattajat, jotka eivät halua maansa eroavan unionista, antavat listalla “henkilöäänensä” Paulo Silvalle, Hautala toteaa.

– Parlamentissa on vaikea saada tukea pyrkimyksilleen, jos on toinen jalka sisällä, toinen ulkona, Hautala sanoo.

– Kotona Suomessa tilanne on toinen. Voin suositella lämpimästi jokaista vihreää ehdokasta. Kaikki haluavat toimia määrätietoisesti todellisen kansalaisten Euroopan eteen. Ylikansallinen päätöksenteko – jopa tietyn kansallisen suvereenisuuden jakaminen muiden maiden kanssa – on välttämätöntä globalisaation hallitsemiseksi. Se on suomalaisten vihreiden mielestä Euroopan unionin tärkein tehtävä, Heidi Hautala toteaa.

Facebook
Twitter
WhatsApp