Sääntöjen vastaiset eläinkuljetukset on kitkettävä EU-alueelta

Photo: Rosmarie Voegtli

Pitkät eläinkuljetukset jatkuvat edelleen EU-alueella, vaikka lainsäädäntö säätelee tuotantoeläinten kohtelua. Vihreä ryhmä on ajanut eläinsuojelulainsäädännön tarkempaa valvontaa.

Animalia kertoi hiljattain saksalaisten eläinsuojelujärjestöjen ja ZDF-televisiokanavan paljastuksesta. Selvisi, että ainakin 30 nautaa oli kuljetettu teurastettavaksi Libyaan. Elävien eläinten kuljetuksia rajoittava on ollut voimassa vuodesta 2007, mutta rikkomuksia paljastuu edelleen säännöllisesti. Järjestöt ovat raportoineet myös vieroittamattomien vasikoiden tunteja kestävistä kuljetuksista maasta toiseen.

Euroopan komission tulisi ottaa eläinkuljetuksia suitsiva lainsäädäntö uudelleen tarkasteluun. Kuljetusten enimmäisaika on määriteltävä kahdeksaksi tunniksi ja vieroittamattomien eläinten kuljetus pitäisi yksiselitteisesti kieltää. Ongelmia eläinkuljetuksissa on sekä EU-maiden välillä että eläinkuljetuksissa kolmansiin maihin.

Euroopan parlamentin tulee viipymättä perustaa tutkintavaliokunta! Eläinten hyvinvointiryhmä keräsi 183 allekirjoitusta kaikkien poliittisten ryhmien mepeiltä, jotta tutkintavaliokunta saadaan perustettua. Valiokunnan tehtävänä olisi lainsäädännön toimeenpanon ja noudattamisen valvonta EU-maissa. Pyyntö tutkintavaliokunnan perustamisesta on toimitettu puolueiden puheenjohtajista koostuvalle puheenjohtajistolle 19. helmikuuta, eikä päätöstä ole vielä tehty.

Viime kaudella allekirjoituksia oli huomattavasti enemmän, mutta tutkintavaliokunnan perustaminen hautautui suurten poliittisten ryhmien vastustukseen ja puheenjohtajisto valitettavasti hylkäsi aloitteen.

Facebook
Twitter
WhatsApp