Metsien puolustaminen on ihmisoikeuksien ja ilmaston puolustamista

Aurinkoista kesää varjosti huoli ilmastosta: ennennäkemättömät lämpötilat, metsäpalot, uimakelvottomat rannat ja uutiset siitä, että ilmastonmuutos etenee paljon nopeammin, kun on tähän mennessä ennustettu.

Tulevien päätösten on lähdettävä siitä, että ilmastonmuutoksen torjumiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Suomella on aito mahdollisuus ottaa edelläkävijän rooli EU:ssa.

Uskon, että Euroopan on oltava maailmanlaajuisten normien luoja, ei niihin sopeutuja. Tästä lähtökohdasta toimin esittelijänä mietinnölle, jossa vaaditaan kattavaa toimintasuunnitelmaa maailman metsien tilan parantamiseksi.

Maailman metsien kustannuksella on pidetty EU:n mittavaa tuontia ja kulutusta yllä jo kauan, ja tämän täytyy muuttua. Metsäkato ja metsien tilan huononeminen on maailmanlaajuisesti toiseksi merkittävin ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöjen syistä. Samalla metsä on ainoa aidosti realistinen keino imeä hiilidioksidia ilmakehästä.

Parlamentti on nyt antanut suosituksensa komissiolle kokonaisvaltaisesta toimintasuunnitelmasta, jossa otetaan huomioon ilmasto, maataloussektori, kauppasopimukset ja energia-ala. Yritysmaailman ja rahoitussektorin osallistuminen on välttämätöntä. Tälle on tilausta myös yritysmaailmasta.

Lue lisää >

Facebook
Twitter
WhatsApp