Viisarien vääntö seis

Minusta on täysin uskomatonta, että komissio vastaa lehdistötiedotteessaan, että se harrastaa vain suuria kysymyksiä. Sen takia komissio ei aio ottaa kesäajan sääntelystä luopumista tehtävälistalleen. On täysin uskomatonta, että komissio voi näin ylimielisesti suhtautua kansalaisten huoliin, joita parlamentti edustaa ja ajaa.

Joka kerta kun kirjoitan tästä aiheesta Facebookissa, saan hetkessä tuhat tykkäystä. Se osoittaa, että tämä on suuri asia kansalaisille. Kellojen siirto on jäänyt itselleni mieleen senkin takia, että oma lapseni syntyi keväällä 1981 yönä, jolloin Suomessa siirryttiin ensimmäistä kertaa kesäaikaan.

Kellojen siirtely aiheuttaa vakavia ongelmia ihmisten terveydelle. Se sekoittaa niin ihmisten kuin eläintenkin biologisen kellon. Tästä taas aiheutuu tarpeetonta harmia, kustannuksia ja riskejä kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla ja liikenteessä.

Euroopan unioni on säännellyt kesäaikaan siirtymistä ahkerasti. Nykyinen vuoden 2001 direktiivi on jo yhdeksäs lajissaan. Miksei nyt olisi aika antaa aiheesta viimeinen, kymmenes direktiivi, jolla siirrettäisiin kellojen viisarien kääntely lopullisesti historiaan. Tästä hyötyisivät paitsi liikenne ja viestintä,  myös ihmisten sisäiset kellot.

Parlamentin kuulemisessa kävi ilmi, että ihmisen sisäisen kellon asiantuntijat puoltavat tätä vahvasti. Kuten kollega totesi, jos Venäjälläkin on ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin takia luovuttu kellojen siirtelystä, kyllä mekin siihen pystymme.

Facebook
Twitter
WhatsApp