Vihreiden valtuuskunta Ukrainassa

Euromaidan_Ukraina
Monet Euromaidanin nuoret ovat nyt uusia kansanedustajia. Svetlana ja Mustafa keskellä meppikollegojen Peterin, Rebecan ja Ernestin kanssa.

Viime viikonloppuna matkustin vihreiden valtuuskunnan mukana Kiovaan.

Tapasimme muun muassa ukrainalaisia energia-asiantuntijoita. Sain kuulla, kuinka täydellisesti Ukrainan ydinvoimasektori on Venäjästä riippuvainen (99 %) ja miten vaikeaa on ollut vaihtaa sen toimittama polttoaine toisen toimittajan, Westinghousen tuotteeseen. Olisittepa nähneet ilmeet, kun kerroin Suomen eduskunnan antaneen samana päivänä luvan Rosatomin ydinvoimalalle.

Ukrainalla on sotilaallisen kriisin lisäksi paljon haasteita edessään. Ukrainan nuoret antavat kuitenkin toivoa tulevaisuuteen. Osa Euromaidanin nuorista on tällä hetkellä Ukrainan parlamentin jäseninä.

Saksan uutiskanava kertoi vierailusta:
http://www.tagesschau.de/ausland/ukraine-863.html

 
Kiitos, Vladimir Putin“, sanoo nuori Eurooppa-myönteinen aktivisti Olena Frankivska ja virnistää. Nainen, joka vaaransi henkensä Euroopan idean puolesta Kiovan Maidanilla, kiittelee nyt Venäjän presidenttiä. Putinin ansiosta meillä on nyt vahvempi armeija, onnistuneet vaalit ja hyvä lähtökohta todellisiin uudistuksiin“, hän täsmentää.
 
Hänen mukaansa Venäjän hyökkäys ajaa Ukrainan vain nopeammin EU:n syliin.
 
Isänmaallisuus on vahvistunut. Otamme kaiken irti tästä tilanteesta ja muutamme Ukrainan suunnan“, lupaa Frankivska. Jokainen tietää, että se ei ole helppoa. Edessä on muitakin haasteita kuin maan itäosassa toimivien venäjämielisten separatistien voittaminen.

Facebook
Twitter
WhatsApp