Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala Siilinjärvellä ja Lapinlahdella: ZYSKOWICZIN VEROALE-LUPAUKSET VASTUUTTOMIA

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala varoittaa harhaanjohtavista vaalipuheista, joissa samaan aikaan ollaan puolustavinaan suomalaisten laajasti arvostamia peruspalveluja ja luvataan yleisiä veronalennuksia.

– Erityisen vastuuttomana pidän kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowiczin vaatimusta verotuksen keventämisestä noin yhdellä prosenttiyksiköllä kaikissa tuloluokissa. On varmaa, etteivät vanhukset saa vastedeskään riittävää ravintoa, jos tämä linja toteutuu, Hautala sanoo.

– Samanlaiseen harhaanjohtavaan kuluttaja-informaatioon syyllistyvät vaalien alla myös hallituspuolueet, jotka demareiden ja keskustan johdolla haluavat sekä säästää että syödä kakun, Hautala sanoo.

– Hallituksen on parasta myöntää, ettei pelkällä kuntapalvelujen tehostamisella korjata niiden vakavia puutteita kuten vanhusten aliravitsemusta. Kyse on varmasti myös voimavarojen puutteesta. Hoitoala on pistetty niin ahtaalle, että perushoitokin on uhattuna.

Hautalan mielestä tuloveroja voidaan asteittain alentaa peruspalveluja vaarantamatta vain löytämällä muita verotuskohteita. Hallitusohjelmassakin esitetyn ekologisen verouudistuksen toteuttaminen olisi sellainen keino. Vihreiden vaihtoehtobudjetissa valtion kassaan saataisiin tuloja energia- ja ympäristöveroja korottamalla 258 miljoonaa euroa. Jos viime aikoina entisestään villiintyneen harmaan talouden torjunta otettaisiin tosissaan, saataisiin lisätuloja ainakin 110 miljoonaa euroa, kuten vihreät ehdottavat.

Facebook
Twitter
WhatsApp