Valtion sitouduttava budjettiriihessä kehäradan rakentamiseen

Kansanedustaja Heidi Hautala (vihr., Uusimaa) vaatii, että kehäradan suunnittelu ja rakentaminen jatkuu jo tehtyjen suunnitelmien mukaisesti.  Koko pääkaupunkiseutua palvelevan radan valmistuminen viivästyy huomattavasti, mikäli valtion budjettiriihessä ei osoiteta sille lainkaan rahaa vuodelle 2008.

– Pääkaupunkiseudun kunnat ja valtio ovat yhdessä sitoutuneet  pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmän (PLJ) ja siten kehäradan toteuttamiseen. Tämä on suuri askel kuntien keskinäisesta kilpailusta koko seudun tarpeet huomioonottavaan yhdyskuntasuunnitteluun. Valtion ei tule livetä sitoumuksestaan, Hautala varoittaa.

– Kehäradan varteen voitaisiin rakentaa nopealla aikataululla hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle asuntoja 40.000 asukkaalle ja 60.000 työpaikkaa. Se lisäisi joukkoliikenteen suosiota yhteyksissä lentoasemalle, ja myös kotimaan jatkolentoja voitaisiin korvata junayhteyksillä.  Kehäradalla on huomattava vaikutus niin liikenne-, ilmasto- kuin asuntopolitiikkaankin,  Heidi Hautala toteaa.

– Hallitus päätti siirtää Sipoon alueita Helsingille juuri voidakseen saadakseen asukkailleen uusien asuntoja. Miksi samaan aikaan viivytetään hanketta, joka mahdollistaisi huomattavasti nopeammin uusien asuntojen rakentamisen?, Heidi Hautala kysyy.

Facebook
Twitter
WhatsApp