Vaalitunnelmiani

Vaalikampanjan viimeiset päivät ovat olleet intensiivisiä ja nyt on hieman uupunut ja jännittynyt olo.

Perjantaina tein toisen vihreän ehdokkaan, Anna Moringin kanssa retken Tammisaareen, jossa kävimme solidaarisuuskäynnillä sairaalan lakkautusuhan alaisella synnytysosastolla. [:]On tärkeää, että tällainen pieni, laadukas yksikkö saa jatkaa sekä äideille että vauvoille lempeän synnytyksen tarjoamista. Tammisaaressa pystytään tarjoamaan vaihtoehto suurille, persoonattomille synnytyssairaaloille ja sinne tullaan synnyttämään jopa ulkomailta asti. Sairaala on saanut ensimmäisenä Suomessa “baby friendly” -sertifikaatin.

Ilta päättyi vierailuun Galleria Elverketin Elonkorjaajat-taiteilijaryhmän näyttelyssä, jonka J.O. Mallander meille esitteli. Varsinkin Stuart Wreden ekologisviritteinen vesitaideteos Tammisaaren kirkon puistossa sekä Mallanderin tiili-installaatio rantapuistossa olivat vaikuttavia. Kannattaa käydä katsomassa.

Eilen kiertelin pääkaupunkiseutua puheenjohtaja Anni Sinnemäen ja vaalipäällikköni Anna-Stiina Lundqvistin kanssa. Ihmiset tulevat vielä viime hetkellä tapaamaan ja jututtamaan ehdokasta varmistuakseen, että tämä varmasti ansaitsee äänen ja luottamuksen. Tietoisuus Euroopan parlamentin merkityksen kasvusta on selvästi lisääntynyt. Painotan, että en aio kadota Brysseliin, jos tulen valituksi, vaan koetan parhaani mukaan tehdä näkyväksi EU-asioita myös kotimaassa. Kansalaistapaamisten lomassa annoin myös muutaman haastattelun vaalikampanjan loppukiristä juttua tekeville toimittajille.

Olen kiitollinen kannustavista viesteistä ja vihreiden tukijoukkojen valtavasta innostuksesta. Vihreiden kampanja on ollut alusta loppuun joukkuepeliä. Päätimme panna peliin ykkösketjun, ja kyllä se on huomattukin. Sekä ystävät että viholliset sanovat, että vihreiden ehdokasjoukko on kaikkein vahvin. Voin vilpittömästi iloita jokaisesta ehdokkaasta listallamme, mikä ei varmasti ole vallitseva tunne muiden puolueiden ehdokkaiden välillä.

Olemme nyt panneet kaiken likoon osoittaaksemme, että pystymme tekemään Euroopan unionista paremman.

Tänään äänestetään. Kannattaa luottaa intuitioon.

Nöyrästi teidän

Heidi Hautala

Facebook
Twitter
WhatsApp