Toisenlainen maailma on mahdollinen – Rakennetaan se!

///www.kepa.fi

Tämä iskulause kokoaa arviolta 75 000 ihmistä Intiaan Mumbaihin, jossa alkaa tällä viikolla neljäs Maailman sosiaalifoorumi. Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa etsii sosiaalifoorumissa ratkaisuja nälkäongelmaan.
“Kansainvälinen kauppa on räikein osoitus rikkaan pohjoisen ja köyhän etelän välisestä kuilusta. Maailman kauppajärjestö WTO:n neuvottelut ovat törmänneet kysymykseen rikkaiden maiden maataloustukien oikeutuksesta. Yhdessä etelän kumppaniensa kanssa Kepa haluaa etsiä ratkaisua, joka nostaa ruokaturvan ja lähiruoan tukemisen maataloustukipolitiikan muutosten tavoitteiksi”, sanoo Kepan hallituksen puheenjohtaja Heidi Hautala. [:]

Järjestöjä ympäri maailmaa yhdistää tavoite maatalouskaupan järjestämistä siten, että kaikilla olisi oikeus saada lähellä tuotettua ruokaa. Suomessa tavoitteen eteen työskentelee Ruoka-aika-kampanja, jossa Kepa on mukana.

Maailman sosiaalifoorumi järjestetään nyt neljättä kertaa ja ensi kerran muualla kuin syntysijoillaan Brasiliassa. Foorumi syntyi alun perin vaihtoehdoksi Davosissa kokoontuvalle Maailman talousfoorumille mutta on nykyään paljon muutakin kuin vastakokous. Osallistujia yhdistää halu
löytää vaihtoehtoja talouden ehdoilla tapahtuvalle globalisaatiolle.

“Paikallisten ongelmien, kuten köyhyyden ja ympäristön tuhoutumisen, ratkaisemiseen tarvitaan globaalia päätöksentekoa. Nykyisellään maailmanlaajuiset päätökset tehdään pitkälti hallitusten ja ylikansallisten yritysten kesken. Tähän haetaan muutosta Maailman sosiaalifoorumissa. Tapahtumasta on muutamassa vuodessa muotoutunut tärkein kohtaamispaikka niille lukemattomille etelän ja pohjoisen kansalaisliikkeille, jotka pitävät maailmanlaajuisen päätöksenteon demokratisointia välttämättömänä. Kepalle suomalaisten kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen yhteisenä äänenä aktiivinen osallistuminen sosiaalifoorumiin on mitä luontevinta”, Hautala sanoo.

Kepa tukee Maailman sosiaalifoorumia muun muassa osallistumalla kolmen foorumiin sisältyvän tapahtuman järjestämiseen ja tukemalla etelän kumppaniensa osallistumista tapahtumaan. Maailman sosiaalifoorumi pidetään 16.-21.1.

Sini Kuvaja

Lisätietoja: http://www.kepa.fi/kampanjat/globaali_demokratia/wsf

Facebook
Twitter
WhatsApp