Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi perustettu

Joukko Venäjän demokratiakehityksestä ja ihmisoikeustilanteesta huolestuneita henkilöitä on perustanut yhdistyksen nimeltä Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi.

Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjen mukaan “edistää Suomen ja Venäjän federaation kansalaisten ja eri kansojen välistä yhteistyötä tukemalla kansalaisyhteiskunnallista toimintaa demokratian, ihmisoikeuksien ja sananvapauden vahvistamiseksi Venäjällä”.

Sysäyksen yhdistyksen perustamiseen antoi journalisti ja kansalaisaktivisti Anna Politkovskajan murha. Tämä surullinen tapahtuma tiivisti Venäjän viimeaikaisesta kehityksestä huolta kantavien ihmisten yhteistyötä ja sai aikaan viime syksynä useita vetoomuskampanjoita, keskustelutilaisuuksia ja mielenosoituksia.

Foorumi tukee toiminnallaan venäläisiä kansalaisjärjestöjä, joiden asema on huomattavasti vaikeutunut Venäjän federaation tiukennettua kansalaisjärjestölakiaan. Foorumi kutsuu venäläisten järjestöjen edustajia Suomeen, järjestää vierailuja Venäjälle ja harjoittaa tiedotustoimintaa.

Foorumin kotisivu avataan pian osoitteessa www.finrosforum.fi.

Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Heidi Hautala ja varapuheenjohtajaksi Suomen Penin puheenjohtaja Jukka Mallinen. Yhdistyksen yhdeksänjäsenisen hallituksen sihteeriksi valittiin it-yrittäjä Mikael Storsjö ja tiedottajaksi tuottaja Iida Simes.

Yhdistyksen nimi on ruotsiksi Finsk-ryska medborgarforumet, ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen nimestä käytetään venäjäksi epävirallista asua finsko-rossijskij grazhdanskij forum.

Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin PERUSTAJAJÄSENET:

Rolf Büchi, Nils-Erik Friis, Anu Harju, Heidi Hautala, Frank Johansson, Pekka Koponen, Henrik Lax, Laura Lodenius, Anna-Stiina Lundqvist, Jukka Mallinen, Elisabeth Nordgren, Theresa Norrmén, Kerkko Paananen, Marja Pulkkinen, Elina Rahimova, Ville Ropponen, Iida Simes, Anni Sinnemäki, Mikael Storsjö.

Facebook
Twitter
WhatsApp