Pohjoismaiset kehitysministerit Hautalan vieraiksi Helsinkiin

Kehitysministeri Heidi Hautala on kutsunut pohjoismaiset kollegansa Helsinkiin maanantaina 23. tammikuuta. Kokouksessa luodaan Pohjoismaiden yhteisiä linjoja tärkeisiin kehityspolitiikan ja -yhteistyön kysymyksiin. [:]Tapaamiseen osallistuvat ministerit Gunilla Carlsson (Ruotsi), Christian Friis-Bach (Tanska), Erik Solheim (Norja) ja osastopäällikkö Maria Erla Marelsdóttir (Islanti).

Tapaamisen asialistalla ovat muun muassa Tanskan EU-puheenjohtajakauden aikana aloitettavat neuvottelut EU:n rahoituskehyksistä, joissa päätetään kuinka paljon, mihin ja miten EU antaa kehitysapua vuosina 2014-2020. Kokouksessa keskustellaan myös kesäkuussa järjestettävästä Rion kestävän kehityksen huippukokouksesta ja kehityspolitiikan tavoitteista sen jälkeen, kun YK:n vuosituhattavoitteiden määräaika umpeutuu vuonna 2015.

Ministerit tapasivat viimeksi joulukuussa Etelä-Korean Busanissa korkean tason avun tuloksellisuuskokouksessa. Kokouksen päätösten pohjalta ministerit jatkavat Helsingissä keskustelua keinoista, joilla kehitysapua voitaisiin parantaa laajalla yhteistyöllä.

Lisätietoja
yksikönpäällikkö Timo Olkkonen, puh. 09 1605 6283
ministerin lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869

Facebook
Twitter
WhatsApp