Paljon enemmän kuin roska päivässä

Hauskimpia haasteita, joita presidenttiehdokkaille on tullut, on kutsu liittyä Kerää roska päivässä -liikkeeseen. Saatan olla itsekin syypää siihen, että liikkeen puuhanainen Tuula-Maria Ahonen keksi ryhtyä moiseen. Olin nimittäin eräässä 50 – vuotishaastattelussani maininnut kuuluvani tähän tärkeään liikkeeseen ja että se saa oivaltamaan, miten yksinkertaista on ryhtyä vastuunkantajaksi omassa ympäristössään. Ja jos yksi ja toinen sekä lopulta useimmat tulisivat mukaan, olisi Suomi jo aika paljon viihtyisämpi maa meille kaikille. Kun sitäpaitsi aloittaa pienestä, huomaa voivansa vaikuttaa isompiinkin asioihin, olivatpa ne sitten lähellä tai kaukana. Olen havainnut, että ihmiset, jotka välittävät ympäristönsä viihtyisyydestä, kantavat yleensä vastuuta myös ihmisistä,.

Minun jälkeeni ehdokkaista joukkoon liittyi kohteliain sanakääntein Sauli Niinistö, joka sai haasteen Vierivät kivet -televisio-ohjelmassa. Timo Soini haastaa kuulemani mukaan Espoon VPK:n, Niinistö Katukiitäjät, Lax miettii vielä…

Tuula-Maria kirjoittaa Roskaliikkeen ystäville näistä viimeisistä käänteistä: “Siis enemmistö pressaehdokkaista on mukana Roskaliikkeessä, toivottavasti tämä jo viimeistään poistaa sen häpeän tunteen, mitä moni alussa koki roskia kerätessään.” – Toivottavasti!

Lainaan lopuksi vielä internet-keskustelija Miisaa: “Kuulin joku aika sitten huvittuneena, että Suomessa on Roska päivässä -liike. Vähän sen jälkeen lähdin lenkille ja katselin ympärilleni omassa tutussa kotikylässäni. Liikkeelle on tarvetta täälläkin, joten olen ottanut tavakseni kerätä roskan päivässä. Välillä joutuu ottamaan monia kerralla, jotta tilit olisivat tasan, mutta eipä väliä. En olisi kokeilematta uskonut, että näin arkinen juttu saa mielen hyväksi. Se on paljon enemmän kuin roska päivässä. ”

P.S. Minulta on kyselty medaljongista, jota olen kantanut kaulassani joissakin televisiolähetyksissä. Se on äidiltä peritty. Sisällä on komea kuva isästäni everstin puvussa. (Isäni oli 42-vuotiaana kesän 1944 suurhyökkäyksen jälkeen tämän ylennyksen saadessaan Suomen nuorin eversti.) Medaljonki on kuitenkin juuttunut kiinni, joten en voi lisätä sinne kenenkään toisen miehen kuvaa…

Facebook
Twitter
WhatsApp