Oikeusperustainen lähestymistapa hiv/aidsiin

Euroopan parlamentissa äänestettiin tänään päätöslauselmasta, joka käsitteli aids/hiviä. 400 jäsentä äänesti puolesta ja 166 vastaan.[:]

Heidi Hautalan aloitteesta tehty päätöslauselma lähetetään18. kansainväliseen aids-konferenssiin Wieniin (18.-23. heinäkuuta 2010). Päätöslauselmassa on selkeä globaali näkökulma, mutta myös muistutus siitä, että hiv/aids on edelleen merkittävä ongelma Euroopassa.

Parlamentti asetti päätöksessään selkeästi oikeudet hiv/aids-keskustelun keskiöön. Epidemian taltuttamisessa tarvitaan oikeuksiin perustuvaa lähestymistapaa. Parlamentti muistutti, että terveydenhuoltoon pääsy on osa ihmisoikeuksien yleissopimusta. Kansalliset hallitukset ovat vastuussa tämän velvollisuuden täyttämisestä tarjoamalla terveydenhuoltoa kaikille kansalaisilleen.

Yhteisen päätöslauselman esittäjinä olivat Euroopan parlamentin vihreät, sosiaalidemokraatit, vasemmisto ja liberaalit. Erityisesti Euroopan kansanpuolue (EPP) jakaantui tässä kysymyksessä päätöslauselman kannattajiin ja vastustajiin.

Facebook
Twitter
WhatsApp