Meksikon kadonneet opiskelijat

Parlamentti vetosi tänään Meksikon hallitukseen syyskuussa Igualassa kadonneiden 43 opiskelijan löytämiseksi ja palauttamiseksi elävänä takaisin. 
 
Meksikon presidenttiä Peña Nietoa vaadittiin taistelemaan rankaisemattomuuden lopettamiseksi. Sekä vihreiden puhemies Ulrike Lunacek että meppikollega Liisa Jaakonsaari vaativat puheissaan myös edistystä Jyri Jaakkolan ja  Bety Cariño murhaajien tuomitsemiseksi. Neljä vuotta on kulunut siitä kun suomalainen ihmisoikeusaktivisti ja hänen kollegansa tapettiin Oaxacassa. Vieläkään syyllisiä ei ole saatettu oikeuden eteen.
 
 
Seuraavaksi Ulrike Lunacek tapaa Meksikon-matkallaan viranomaisia, Suomen suurlähettilään sekä uhrien asianajajan. Minun ja Satu Hassin parlamentissa aloittama sitkeä työ Jyrin ja Betyn murhaajien tuomitsemiseksi, ja tärkeänä osana tätä, todistajien suojelemiseksi Oaxacassa jatkuu.
 
Uuden EU:n korkean edustajan Mogherinin odotetaan ottavat Meksikon ihmisoikeusrikkomukset esiin Meksikon hallituksen kanssa käytävissä keskusteluissa. EU:n ja Meksikon välinen globaalisopimuksen uudistaminen on keskeytettävä siihen asti kunnes myönteistä kehitystä on nähtävissä.  Vaadimme myös, että Euroopan parlamentti saa vuosittaisen raportin Meksikon tilanteen kehittymisestä.
Facebook
Twitter
WhatsApp