Leijona, velho ja vaatekaappi

Tätä kirjoittaessani olen Länsi-Suomen kiertueella ja istun junassa matkalla Vaasasta Tampereelle. Kampanjointi on ollut mahtavaa ja ihmiset joka puolella kannustavia. Enpä olisi uskonut, että kymmenet ihmiset vaivautuvat loppiaisena paikalle keskustelemaan ruokapolitiikasta tai globalisaation hallinnasta. Eräs toimittaja sanoi matkan varrella, että minut pitäisi kutsua presidentinvaalien toisen kierroksen viralliseksi opponentiksi ja mietti, kuka sen kampanjan maksaisi. Lupasin tulla aivan ilmaiseksi, jos pyydetään. Ja tulenkin, siis mikäli en ole itse ehdolla toisella kierroksella…

 

Viikon rimanalitus oli demarien vaalivelho Jääskeläisen manööveri, jolla on houkuteltu 50 merkittävää kulttuurivaikuttajanaista esittämään, että vaalien toinen kierros peruutetaan. Jääskeläisen mukaan naiset ymmärtävät säästäväisyyden päälle ja haluavat estää seitsemän miljoonan euron tuhlaamisen, kun vaalijärjestelyjä ei tarvitakaan. Jotain yhtä primitiivistä muistan kuulleeni aikoinaan Euroopan parlamentissa. Oltiin päättämässä siirtymisestä euron käyttöön ja komission silloinen puheenjohtaja Jacques Santer sanoi, että yhteisvaluutta on naisillekin tärkeä, nämä kun ovat tottuneet huolehtimaan perheen rahapussista. Säälin Helena Rantaa, Maija Könkkölää, Monica Fagerholmia ja muita, joiden naisenergiaa demarit käyttävät näin katalasti hyväkseen. Ensi viikolla ehditään vielä esittää ensimmäisen kierroksen peruuttamista!

 

TV1:n armottomista vaalitenteistä riittää nyt valtakunnassa puhetta. Mainio juttu, että ihmiset seuraavat ilta illan jälkeen, kun areenalle heitetään aina uusi uhri ja leijona päästetään irti. Kun minun vuoroni tuli toissa iltana, olin valmistautunut lukemalla Sun Tzun 2000 vuotta sitten kirjoittamaa Sodankäynnin taitoa. Erityisesti XI luku “Yhdeksän maastoa” tuntui soveltuvan koitokseen. Luvun 61. kohdassa sanotaan: “Ole aluksi ujo kuin neito. Kun vihollinen jättää sinulle mahdollisuuden, ole nopea kuin jänis, eikä hän pysty kestämään iskuasi.” – Olen varmasti vähän jäävi, mutta toisin kuin melkein koko Suomen kansa puolustan toimittaja Rantalaa. Jos kysymykset ovat huonoja, on vastausten oltava sitäkin parempia.

 

Sauli Niinistön poliittinen kehitys on ollut viime aikoina hyvin nopeaa. Oli mainio juttu, että se ehti kypsyä ennen vaalipäivää. Näin Sauli saattoi lopulta tulla ulos kaapista: “eurooppalainen Nato” syntyy, kun EU:n sotilaallisesti liittoutumattomat jäsenmaat liittyvät Natoon. Yksinkertaista, eikö totta?  

Facebook
Twitter
WhatsApp