Kehitysministeri Hautala Keniaan

Kehitysministeri Heidi Hautala vierailee Keniassa 24.-28. maaliskuuta. Keniassa ministeri tapaa maan ylintä johtoa, muun muassa pääministeri Raila Odingan ja YK-järjestöjen sekä paikallisten ja Keniassa toimivien suomalaisten kansalaisjärjestöjen edustajia. Keskusteluissa käsitellään Suomen ja Kenian kehitysyhteistyöhön painottuvia kahdenvälisiä suhteita sekä Suomen Keniassa ja Itä-Afrikassa rahoittamia kehitysyhteistyöohjelmia.[:]

Ajankohtaisiin keskusteluaiheisiin kuuluvat myös Kenian demokratia- ja ihmisoikeustilanne sekä Somalian ja Afrikan sarven poliittinen ja humanitaarinen tilanne. Ministeri vierailee pakolaisleirillä, Finnfundin tuella rakennetussa lääketehtaassa ja Suomen tukemassa vesihankkeessa.

Kenian demokraattisen kehityksen merkittävä virstanpylväs on viime vuonna hyväksytty uusi perustuslaki, joka luo kokonaan uusia mahdollisuuksia ihmisoikeuksien ja naisten aseman parantamiselle. Suomen yhteistyöllä tuetaan perustuslain toimeenpanoa.

Ministeri Hautalan oli määrä matkustaa Keniaan jo viime vuoden lokakuussa, mutta matka jouduttiin perumaan heikentyneen turvallisuustilanteen takia.

Lisätietoja: ministerin lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869, Itä- ja Länsi-Afrikan yksikön päällikkö Helena Airaksinen, puh. 040 829 3412, etunimi.sukunimi@formin.fi

(Ulkoministeriön tiedote 23.3.2012.)

Facebook
Twitter
WhatsApp