Kansanedustajat Ulla Anttila ja Heidi Hautala: Hanbijevin perhe pelastettava mielivaltaiselta kohtelulta Venäjällä

Kansanedustajat Ulla Anttila ja Heidi Hautala ovat tänään lähettäneet vetoomuksen Venäjän Suomen suurlähetystöön, jossa vaaditaan Venäjää takaamaan Itshkerian tshetsheenitasavallan terveysministerin Umar Hanbijevin sukulaisten turvallisuus ja vapauttamaan heidät pikaisesti.  [:]

Venäjä on ryhtynyt poikkeuksellisen karkeisiin toimiin Itshkerian tasavallan edustajia vastaan. Kun presidentti Aslan Mashadovin hallituksen terveysministeri Umar Hanbijev vieraili Euroopassa mm. Euroopan neuvoston ja Euroopan parlamentin vieraana, Venäjän viranomaiset pidättivät parikymmentä Hanbijevin sukulaista, uhaten kiduttaa heidät kuoliaaksi, ellei Umar Hanbilajev antaudu. Hänen veljensä on jo tiettävästi antautunut venäläisille viranomaisille. Umar Hanbilajev oleskelee EU:n alueella ja edustaa hallitustaan.

Viimeistään näiden tapahtumien pitäisi avata kansainvälisen yhteisön silmät huomaamaan, mihin karkeisiin kansainvälisen oikeuden loukkauksiin Venäjä ryhtyy terrorisminvastaisen operaation varjolla.

Kansainväliseen yhteisöön ja Suomen tulee tehdä kaikkensa, jotta Hanbijevin sukulaiset välttyvät kidutukselta ja väkivallalla uhkaamiselta. Samalla on vaadittava Venäjää noudattamaan sen allekirjoittamia kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, joiden karkeata rikkomusta Hanbijevin perheen kohtelu merkitsee.

Facebook
Twitter
WhatsApp