Heidi Hautalan tervehdys budjettiruuhelle

On jälleen se aika vuodesta, kun osa meistä hyppää veneeseen Säätytalolla, osa Soutustadionilla. Molemmissa paikoissa veneet voivat keikkua, mutta pääsevät toivottavasti ehjinä perille. Vakuuksia ei nyt ole luvassa yhdellekään yksittäiselle joukkueelle, mutta kun maailmalla myrsky kuuluu yltyvän, ohjenuoraksi sopii: Yksi kaikkien puolesta, kaikki yhden puolesta.[:]

Budjettiruuhella on pitkät ja ansiokkaat perinteet. Tänä vuonna kisa käydään 22. kerran.

Kun katsoin tilastoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta, huomasin, että vuosituhannen alussa silloinen KTM vei voiton kolme kertaa peräkkäin. Sen jälkeen ympäristöministeriö kiristi tahtia ja voitti kisan neljä kertaa peräkkäin. Korkeimmalle pallille ovat kivunneet myös oikeusministeriö, ulkoministeriö sekä puolustusministeriö. Muutkin ministeriöt ovat kärkikolmikossa vierailleet, mutta sitkeimmin siellä on pysynyt ympäristöministeriö. Se on saanut mitalin joka ainoana vuonna.

Sen sijaan valtiovarainministeriö ei näytä yltäneen näissä kisoissa mitaleille ollenkaan.

Lohdutukseksi VM:lle joukkueet voivat kuitenkin noudattaa ministeriön ohjeita. Soudussahan ne ovat aivan omiaan. Kannattaa siis säästää voimia etupainotteisesti, niin että jaksaa maaliin asti.

Varmaa on, että voittajalle hurrataan. Samassa veneessähän tässä lopulta ollaan.

Ja nyt: Veto!

Facebook
Twitter
WhatsApp