Heidi Hautalan intohimona on hyvä ruoka

‘- Rehellistä ruokaa – Heidin kanssa keittiössä  – kampanjakirja kirjamessuilla

Heidi Hautalan kampanjakirja Rehellistä ruokaa – Heidin kanssa keittiössä julkistetaan tänään lauantaina Helsingin kirjamessuilla. Kirjassa Heidi Hautala pohtii suhdettaan ruokaan. Kirja kertoo esimerkiksi, mitä hän presidenttinä tarjoaisi suomalaista ruokaa moittineille Jacques Chiracille ja Silvio Berlusconille. Heidi Hautalan mielestä ruoka on liian tärkeä asia jätettäväksi voimille, joita ei kiinnosta ihmisen hyvinvointi.

Kirja syntyi ajatuksesta lähteä kirjamessuille kampanjoimaan virtuaalikeittokirjalla. Helsingin tukiryhmä innostui asiasta ja päätti tehdä aivan oikean kirjan. Luomuyrittäjä ja Vihreän liiton varapuheenjohtaja Janne Länsipuro valmisti herkkuruokaa tiimille ja Heidin ystäville eräänä lokakuun iltana Heidin keittiössä. Kampanjaryhmä laati taustatekstejä ja tietoiskuja Heidille.

Kampanjaryhmän Tuija Siltanen vastasi toimitustyöstä. Janne Länsipuro kirjoitti tekstejä ja kuvasi kotipihallaan. Kirjan taittoi Kaisa Leka.

– Kirja syntyi pienenä ihmeenä. Ehkä se kuvaa juuri sitä, miten hyvä ruoka yhdistää ja miten ruoka on lisäksi myös poliittista, sanoo Janne Länsipuro.

Facebook
Twitter
WhatsApp