Heidi Hautala vihreän ryhmän valinta parlamentin varapuheenjohtajaksi

Euroopan parlamentin Vihreät/EVA-ryhmä valitsi Heidi Hautalan ehdokkaakseen Euroopan parlamentin varapuhemieheksi. Hän käyttää tittelistä nimitystä varapuheenjohtaja.

Lopulliset valinnat parlamentin puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajiksi tehdään parlamentin täysistunnossa heinäkuussa.

– Olemme aivan uudenlaisessa tilanteessa: Vihreillä todella on vaikutusvaltaa ja jalansijaa Euroopan parlamentissa. Se tulee näkymään myös hallinnossa. Toimintatavoissa riittää vielä uudistettavaa ja toivon, että aloitteet avoimuuden lisäämiseksi saavat tällä kaudella enemmän vastakaikua muilta ryhmiltä, Hautala toteaa.

Heidi Hautala toimi varapuheenjohtajana jo viime kaudella.

– Kestävän kehityksen edistäminen on tärkeää joka tasolla. Edellisen kauden lopuksi puheenjohtajisto sopi aloitteestani, että Euroopan parlamentissa järjestetään syksyllä näkyvä eurooppalaisten nuorten ilmastokokous. Tämä lähettää varmasti vahvan viestin YK:n ilmastokokouksen alla. Ilmastonmuutoksen torjuminen on myös tärkeää ihmisoikeustyötä, Hautala huomauttaa.

Taustaa:

Euroopan parlamentin 751 jäsentä edustaa puheenjohtaja ja 14 varapuheenjohtajaa. Paikat jaetaan ryhmien kesken.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat johtavat puhetta parlamentin täysistunnoissa. He vastaavat parlamentin hallinnosta ja edustavat Euroopan parlamenttia mm. huippukokouksissa ja eri puolilla maailmaa.

Viime kaudella Hautala vastasi mm. parlamentin ihmisoikeustyöstä, ympäristöhallintajärjestelmästä sekä tasa-arvotyöryhmästä.

Facebook
Twitter
WhatsApp