Heidi Hautala on suomalaismepeistä vaikutusvaltaisin sijalla 11

Kuva: VoteWatch Europe

Vihreiden Heidi Hautala on suomalaisista europarlamentaarikoista vaikutusvaltaisin, kertoo vuoden 2020 VoteWatch-mittaus.

Hautala sijoittui 11. sijalle 705 mepin joukossa ja piti saman sijan kuin viime vuoden mittauksessa. Kahdenkymmenen vaikutusvaltaisimman joukossa ei tämän vuoden vertailussa ollut muita suomalaisia. 

Mittauksessa pisteitä on annettu muun muassa Euroopan parlamentin varapuheenjohtajuudesta, keskeisistä valiokuntajäsenyyksistä ja raportoijan tehtävistä.

EU-instituutioiden työtä seuraavat VoteWatch ja BCW arvioivat vuosittain europarlamentaarikkojen mahdollisuuksia vaikuttaa poliittisiin prosesseihin, kuten kykyä muuttaa EU-lainsäädäntöä, kerätä ääniä ja vaikuttaa poliittiseen keskusteluun.

VoteWatch-mittaus arvioi myös sosiaalista vaikutusta, kuten kykyä vaikuttaa julkiseen keskusteluun ja muodostaa puoluerajat ylittäviä verkostoja. 

Heidi Hautala oli tämän vuoden vertailussa vihreän ryhmän toisiksi (Greens/ EFA) vaikutusvaltaisin meppi. Kahdenkymmenen vaikutusvaltaisimman joukossa oli myös neljä muuta vihreän ryhmän europarlamentaarikkoa.

Facebook
Twitter
WhatsApp