Heidi Hautala kerääjäksi Nälkäpäivään – haastaa mukaan Tuomiojan, Stubbin ja aiemmat kehitysministerit

‘- Syyria on tämän vuosituhannen laajin humanitaarinen kriisi, jonka suurimpia kärsijöitä ovat tavalliset ihmiset. Nälkäpäivä on helppo ja konkreettinen tapa auttaa heitä sekä monia muita hädässä olevia. Siksi lähden kerääjäksi ja haastan mukaan Nälkäpäivään myös nykyiset kollegani Erkki Tuomiojan ja Alexander Stubbin sekä kaikki aiemmat kehitysministerit, Heidi Hautala sanoo.[:]

Syyrian sotaa on paennut jo yli kaksi miljoonaa pakolaista. Lisäksi maan sisällä yli neljä miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja siirtynyt asumaan muualle. Pelkästään alle 11-vuotiaita lapsia on joutunut pakolaisiksi enemmän kuin koko Suomessa on samanikäisiä lapsia.

– Vierailin itse kesäkuussa Jordaniassa pakolaisleirillä, jossa asui 120 000 Syyriasta paennutta. Viimeistään siellä näin, miten suuri avun tarve on. Niin kuin konflikteissa usein, erityisen tukalassa asemassa ovat naiset, nuoret ja lapset. Siksi heidän auttamiseensa on kiinnitettävä erityistä huomiota, Hautala toteaa.

Suomi on antanut Syyrian kriisin alusta lähtien 12,1 miljoonaa euroa humanitaarista apua ja lisäapua valmistellaan.

– Kriisi on kuitenkin niin valtava, että valtioiden antama humanitaarinen rahoitus ei millään riitä. Tarvitaan enemmän kuin koskaan myös tavallisten kansalaisten antamaa apua, Hautala sanoo.

Syyrian sodasta kärsiviä voi tukea myös monien muiden järjestöjen kautta. Esimerkiksi Kirkon ulkomaanapu, Suomen UNICEF, Pelastakaa Lapset, Ortaid ja Suomen World Vision välittävät apua alueelle.

Heidi Hautalan seuraan Nälkäpäivä-kerääjäksi voi liittyä perjantaina 13.9. klo 14-16 Kolmen Sepän aukiolla Helsingissä.

Katso Hautalan haastevideo: http://www.youtube.com/watch?v=xLjNGRE_Rfs&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DxLjNGRE_Rfs&app=desktop

 Tiedote julkaistu Vihreiden internetsivuilla 9.9.2013.

Facebook
Twitter
WhatsApp