Heidi Hautala kansanedustajaehdokkaaksi

Lehdistötiedote 28.11.2002

Olen ilmoittanut Uudenmaan vihreät ry:lle olevani valmis ryhtymään ehdokkaaksi maaliskuun eduskuntavaaleissa. Toimittuani kahdeksan vuotta Euroopan parlamentissa haluan saattaa itseni eräänlaiseen todellisuustestiin, jota edustaa suomalaisessa yhteiskunnassa käytävä keskustelu oikeudenmukaisuudesta ja hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudesta yhä kiristyvän talouden ja heikkenevän väestökehityksen näkymien keskellä. Uskon voivani hyödyttää eduskuntaa EU-kokemuksellani. [:]

Kansallisten parlamenttien asema on unionissa vahvistumassa, ja eduskunnan jo nyt verrattain hyvät vaikutusmahdollisuudet voivat vain parantua, jos unionin toimintaa seurataan valppaasti. EU-asioiden käsittelyn avoimuuden ja julkisuuden lisääminen on eduskunnan seuraava haaste. Olen myös pannut merkille, että uutta perustuslakia tutkitaan parhaillaan tarkoituksena muun muassa selvittää kansalaisaloitteiden ja kansanäänestysten käyttöönotto Suomessa. Haluan ehdottomasti olla mukana tässäkin keskustelussa, jossa olen tähän asti edustanut poliitikkojen keskuudessa pientä vähemmistöä.

Seuraava eduskunta ja hallitus joutuvat myös ottamaan nykyistä suuremman vastuun maailmanlaajuisista haasteista kuten kehitysyhteistyöstä, mihin haluan olla vaikuttamassa.

Heidi Hautala

Facebook
Twitter
WhatsApp