Heidi Hautala julkaisee lainsäädäntöjalanjälkensä

Euroopan parlamentti päätti tammikuussa, että esittelijöinä tai varjoesittelijöinä toimivien europarlamentaarikkojen on julkaistava mietintöjen valmisteluun liittyvät tapaamiset edunvalvojien kanssa.

– On hienoa saada julkaista lainsäädäntöjalanjälkeni ensimmäisten joukossa, ehkä jopa ensimmäisenä. Mietintöni Vietnamin vapaaehtoisesta kumppanuussopimuksesta hyväksyttiin viime viikolla yksimielisesti kansainvälisen kaupan valiokunnassa, ja kaikki sitä koskevat sidosryhmätapaamiset on nyt julkistettu verkkosivuillani. Odotan, että kollegani julkaisevat omat lainsäädäntöjalanjälkensä pikaisesti, Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala sanoo.

Hyväksytyt työjärjestysmuutokset astuivat voimaan 11.2.

– Tämä on askel oikeaan suuntaan. EU:n lainsäädäntötyön läpinäkyvyys on ehto kansalaisten luottamukselle, Hautala toteaa.


TAUSTAA

Asiasta vastaava valiokunta nimittää esittelijän, joka laatii mietinnön lainsäädäntöä tai talousarviota koskevasta ehdotuksesta tai muista asioista. Esittelijä voi mietintöä laatiessaan kuulla alan asiantuntijoita ja sidosryhmiä.

Työjärjestykseen hyväksytyt muutokset >

Heidin lainsäädäntöjalanjälki >

Heidin kaikki sidosryhmätapaamiset >

Facebook
Twitter
WhatsApp