Hassi, Hautala ja Kasvi tuomitsevat Moskovan Pride-pidätykset

Huomenna vietetään kansainvälistä homofobian vastaista päivää. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ei kuitenkaan kunnioiteta Moskovassa, jossa Pride-kulkueen osanottajia on taas pidätetty. Ensimmäisten tietojen mukaan poliisit eivät kuitenkaan pahoinpidelleet osallistujia, kuten monien aiempien rauhanomaisten mielenosoitusten yhteydessä.[:]– Venäjää ei voida pitää normaalina eurooppalaisen valtiona, jos se ei edes yritä taata kansalaisten oikeutta ilmaista mielipiteitään ja puolustaa ihmisarvoaan, sanoi Satu Hassi vihreiden puoluekokouksessa Jyväskylässä.

Heidi Hautala totesi, että Venäjä on sitoutunut Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimukseen, joka kieltää kaikkinaisen syrjinnän myös sukupuolisen suuntautumisen perusteella.

– Ihmisoikeudet eivät ole minkään maan sisäisiä asioita, vaan Suomen on pidettävä kiinni siitä, että kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia kunnioitetaan myös Suomen naapurimaissa. Poliisin erikoisjoukkojen usuttaminen rauhanomaisen kulkueen kimppuun ei ole suuren maan arvon mukaista käytöstä, Jyrki Kasvi muistutti.

Hassi, Hautala ja Kasvi vaativat ulkoministeri Alexander Stubbia olemaan yhteydessä venäläiseen virkaveljeensä ja tuomaan ilmi suomalaisten paheksunnan myös suomalaisiin kohdistuneesta kansalaisoikeuksien loukkaamisesta.

Facebook
Twitter
WhatsApp