Euroopassa pyyhkii vihreä tuuli – Kiitos kaikille

Kiitokset kaikille minua äänestäneille ja aktiivisesti tukeneille.

Olimme järjestäneet vaali-illaksi täydellisen draaman, joka vei minut Satu Hassin työtoveriksi Euroopan parlamenttiin. Vielä klo 21.30 jälkeenkin eräs Euroopan parlamentin työn jättävä edustaja koetti vakuuttaa meidät siitä, että vihreät eivät mitenkään voisi saada toiseen paikkaan tarvittavaa 12 prosentin ääniosuutta. Klo 22.07 Satu ja minä kapsahdimme toistemme kaulaan. [:]

Marraskuussa 2007 laatimamme suunnitelma oli toteutunut täydellisesti: saimme takaisin toisen paikkamme. Tähän tarvittiin 18 muutakin ehdokasta, joten kiitokset myös mahtavan hienosta joukkuepelistä teille kaikille! Varsinkin Jyrki Kasvin vaalityö virtuaalimaailmassa ja Tarja Cronbergin Itä-Suomesta saama tuki ratkaisivat hyvin paljon.

Euroopassa on pyyhkinyt vihreä tuuli. Uusi vihreä parlamenttiryhmä kasvaa viidenneksen hieman yli 50 edustajaan. Tunnen heistä melkein puolet oikein hyvin tai melko hyvin. Joukossa on poikkeuksellisen monta vahvaa persoonaa, jotka ovat saaneet mainetta toimimalla demokratian, ihmisoikeuksien, ympäristön ja kansalaisvapauksien puolesta. Vihreistä tulee entistä näkyvämpi ja vaikutusvaltaisempi, neljänneksi suurin ryhmä Euroopan parlamenttiin. Tuskin maltan odottaa.

Uusi parlamentti aloittaa virallisesti kautensa Strasbourgissa 14. heinäkuuta. Siihen mennessä kansanedustajan valtakirjani vaihtuu Euroopan parlamentin jäsenen valtakirjaksi. Lähiviikot täyttyvät kesälomalle jäävän eduskunnan työstä ja osallistumisesta Brysselissä uuden vihreän ryhmän järjestäytymiskokouksiin.

Kaikkein eniten jään kaipaamaan lakivaliokuntaa, jonka puheenjohtajana olen saanut toimia kaksi vuotta. Haluan jatkaa sen toimialaan kuuluvien sisä- ja oikeusasioiden parissa myös Euroopan parlamentissa.

Aion olla mukana lisäämässä EU-asioiden näkyvyyttä kotimaassa. Olen iloinen siitä, että ehdotuksestani eduskunta on päättänyt ryhtyä järjestämään enemmän täysistuntokeskusteluja ajankohtaisista ja tärkeistä EU-asioista.

Vielä kerran: en aio kadota Brysseliin.

Ystävällisin terveisin

Heidi Hautala

congratulations-and-welcome_pieni

Kuvassa Green European Foundation toivottaa puheenjohtajansa Heidin tervetulleeksi takaisin Brysseliin.

Facebook
Twitter
WhatsApp