Elonmerkki

Olen ollut äänessä muilla foorumeilla, mutta vakuutan nyt ymmärtäväni kaikista kysyvistä kommenteista, että joka blogiin ryhtyy, se blogin kestäköön;) – Pyydän anteeksi kahden viikon hiljaisuuttani ja lupaan jatkossa pitää teidät ajan tasalla sekä reagoida kommentteihin. Kiitos niistä, olen suuresti vaikuttunut tästä vuorovaikutuksen uudesta muodosta!

Torstaina avasin vaalikampanjani virallisesti, mikä lienee näkynyt ja kuulunut. Minulta on kysytty, keksikö everstin tytär itse ryhtyä puolustusvoimaksi. Noh, en, mutta ei sitä keksinyt mainostoimistokaan. Aion paljastaa sloganin keksijän vaalivalvojaisissa.

Puolustusvoimaa tarvitaan, jotta globalisaation armoilla olevat ihmiset saisivat jonkinlaista tasoitusta ja turvaa elämänsä vuoristorataan. Siinä yhä useammin vaihtelevat työ, opiskelu, lastenhoito ja työttömyys, ehkä yrittäjyyskin. Työelämän murrosta pitäisi seurata sosiaaliturvan murros. Maamme 300.000 pätkätyöläistä ovat hyvä esimerkki ryhmästä, jonka elämää kohentaisi kansalaisen perustulo. Heitän haasteen eurooppalaisille sosiaalitutkijoille parhaiden mallien kehittämisestä.

Puolustusvoima tahtoo myös sanoa, että turvallisuusuhkat pitää ajatella kokonaan uudestaan. Ilmastonmuutos, yhteiskuntien eriarvoistuminen ja globaali köyhyys, valtioiden sisäiset konfliktit sekä terrorismin torjunta joka vain lisää terroriuhkaa ovat näitä uusia uhkia.

Vaalikampanjani tekee yhteistyötä GlobeHopen kanssa. Tämä älykäs ja vastuullinen vaateyritys Nummelasta katsoo, että maailmassa ei ole puutetta aineesta vaan hengestä. He kierrättävät vanhoja tekstiilejä kuten hotellien pyyhkeitä, sairaaloiden kirurgisia peitteitä ja asevoimien ylijäämävarastoja.

Sattumalta vihreiden kaulaliinojemme materiaali on peräisin NATO:lta ja olkalaukkumme kankaat Ruotsin armeijalta. Vain yksi ihminen on ilmoittanut minulle, ettei voi äänestää minua enää tämän NATO-yhteyden takia. Palataan NATOon lähiaikoina muussakin merkityksessä. En nimittäin näe siitä olevan nykyisellään turvaksi uusia uhkia vastaan.

Facebook
Twitter
WhatsApp