"EI ENÄÄ YHTÄÄN KESKUSTELUA!"

Vaalihuoneistot ovat auki vielä vajaan tunnin, kävinkin juuri äänestämässä. Kaikki eivät olleet huomanneet, että ilmoitin hyvissä ajoin pitäväni ehdokkaani omana tietonani. Äänten testamenttaaminen on perin vanhatestamentillista. Luotan ihmisten harkintakykyyn. Ja teki niin tai näin, se on aina jonkun mielestä väärin päin.

Tälläkin palstalla on kyselty, missä arvioni toisen kierroksen ehdokkaista viipyy. Tein sitä hieman perjantain Turun Sanomien kolumnissani, joka löytyy vakiosivuiltani www.heidihautala.net. Ylistin jutussa presidentinvaaleja siitä, että koko Suomi kerrankin keskustelee ja vaikuttaa; olisipa aina presidentinvaalit… Mikä erhe! Sain heti epätoivoista postia, jossa kerrottiin avioliiton olevan koetuksella, kun kirjoittaja äänestää Halosta ja aviomies on vakuuttunut Niinistön paremmuudesta. “Heidi hyvä, ei enää YHTÄÄN keskustelua!”

Tässä korjataan satoa kaksivaiheisesta kansanvaalista, jossa kansa todellakin jakautuu kahtia ja näkyy pelkkää mustaa ja valkoista. Tarjolla olisi ollut muitakin vaalitapoja. Irlannissa esimerkiksi on voi äänestää useampaa ehdokasta ja presidentti valikoituu yhdellä kierroksella.

Niin, hyvää koiran vuotta vain! Kiinalaisessa horoskoopissa Tarja Halonen on lammas (kuten minäkin) ja Sauli Niinistö rotta. Tietty vuosi koittaa aina kuuden vuoden välein. Rotalla ja lampaalla ei ole juuri mitään yhteistä, mutta jos on aivan välttämätöntä, he tulevat rajatun ajan toimeen keskenään jonkun määrätyn tarkoitusperän saavuttamiseksi. Huoleton lammas kuulemma tekee hyvää rotalle ja nauttii tämän viehätysvoimasta. – Pyydän, ettei skeptikkojen yhdistys ota tätä aivan kuolemanvakavasti ja käy taas kimppuuni.

Facebook
Twitter
WhatsApp