Britannian autoliiton palkinto

Autoalan tunnustuspalkinto vihreälle poliitikolle europarlamentaarikko Heidi Hautala vastaanotti keskiviikkona Lontoossa Britannian autoliiton (The Automobile Association) vuoden 1998 tunnustuspalkinnon. Hautala saa palkinnon yhdessä Britannian ympäristöministerin Michael Meacherin sekä saksalaisen europarlamentaarikon Bernd Langen (S&D) kanssa työstään ns. auto-oil -ohjelman hyväksi. Hautala oli polttoaineiden laatuvaatimusdirektiiviä koskevan mietinnön laatija Euroopan parlamentissa.

Kaikkia EU-maita velvoittavien pakokaasu- ja polttoainedirektiivien uskotaan vähentävän pakokaasupäästöjä 70 prosentilla kymmenessä vuodessa. Palkinto myönnetään Hautalalle, Meacherille ja Langelle tunnustuksena heidän työstään puhtaamman hengitysilman hyväksi Euroopassa, palkintoperusteissa sanotaan.

Britannian autoliiton pääjohtaja John Maxwell korostaa, että Hautala, Meacher ja Lange kävivät väsymättömästi ja taitavasti neuvotteluja direktiivien hyväksymiseksi yli kahden vuoden ajan. Auto-oil -ohjelma asettaa selkeät vaatimukset autojen valmistajille ja öljy-yhtiöille pakokaasupäästöjen vähentämiseksi ja polttoaineen laadun parantamiseksi.

“Tavoitteet ovat tiukat, mutta ohjelman toteuttamisaikataulu on sellainen, että auto- ja öljyalan on täysin mahdollista saavuttaa direktiivin tavoitteet. Kyseessä on selkeä tieliikenteen merkkipaalu ilmanlaadun parantamiseksi”, Maxwell korostaa.

Britannian autoliiton palkinto on myönnetty ensimmäisen kerran vuonna 1965. Alun perin autoilun edistämishankkeita varten perustettu palkinto on viime aikoina myönnetty henkilöille, joiden toiminta on parantanut tieturvallisuutta, sovittanut yhteen eri teiden käyttäjien tarpeita ja edistänyt ympäristönsuojelua.

Facebook
Twitter
WhatsApp