Parlament

Heidi var parlamentsledamot åren 1995–2003 och 2009–2011 och blev vald  tredje gången för 2014-2019. Hon är fortfarande den enda finländaren i parlamentet som har varit ordförande för en politisk grupp eller ett utskott.

Under innevarande valperiod 2014–2019 är hon vice ordförande för gruppen De gröna. Det är den sjätte största gruppen i parlamentet med 51 ledamöter och har traditionellt varit den mest samstämda under omröstningarna.

Heidis arbete koncentreras till utvecklingsutskottet, utskottet för internationall handel, utskottet för rättsliga frågor och budgetutskottet.  I den utskottet för rättsliga frågor är hon också samordnare för De Gröna gruppen.

En viktig uppgift är ordförandeskapet för det östliga partnerskapsforumet, den parlamentariska församlingen Euronest, fram till 2016. Dessutom är jag medlem i delegationen till de parlamentariska samarbetskommittéerna EU–Armenien, EU–Azerbajdzjan och EU–Georgien samt suppleant i delegationen till den parlamentariska samarbetskommittén EU–Ryssland och delegationen till den gemensamma parlamentariska AVS–EU-församlingen.

Omröstningar

Vi samlar exempel på hur de finländska parlamentsledamöterna har röstat i Europaparlamentet. Hur ledamöterna röstade under valperioden 2009–2014 (på finska)
Miten meppi äänesti?

Flera omröstningsresultat finner du på www.votewatch.eu och www.meppivahti.fi.

Ekonomisk rapport från ledamotens byrå 

Rapport om byrå bekostnader 2015 (FI)

Rapport om byrå bekostnader 7-12/2014 (FI)

FacebookTwitterGoogle+
%d bloggare gillar detta: